9 kwi 2013

LOSOS GRILOWANY Z SOSEM MASLANYM

Ta wersja łososia   jak najbardziej      na pierwsze  wiosenne grillowanie:)



Do tego  ziemniaczki  z koperkiem i sos maślany



SOS
1-2 szalotki
 1/2 szklanki wina białego  wytrawnego
sol ,pieprz
1/2 kostki masła
  
cebulke  pokroilam   drobno ,zeszkliłam   w odrobinie masla na patelni.  
Podlałam  winem, doprawiłam sola pieprzem. 
Zredukowałam wino i  dołożyłam masło.

 Smacznego!
   


6 komentarzy:

  1. takiego jeszcze nie jadłam, a wygląda przepysznie!!!

    OdpowiedzUsuń
  2. Zdrowe tluszcze:-)Pieknie i pysznie.

    OdpowiedzUsuń
  3. a właśnie szukam pomysłu na jutrzejszego łososia! dzięki :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. polecam Ci również wypróbowanie tego przepisu:)http://asiawkuchni.blogspot.de/2013/04/osos-w-miesnym-paszczyku.html

      Usuń
    2. mmm.... równie ciekawy :) będę tu do Ciebie częściej zaglądać!

      Usuń
  4. Wygląda tak apetycznie, że zaraz przyniosę widelec i będę jadła z monitora :)

    OdpowiedzUsuń