1 lis 2013

JABŁKA POD ORZECHOWA KRUSZONKA


Hej hej :)
Kolejna wariacja na temat jabłek:).
 Do kogo nie przemówiła wczorajsza propozycja na
to
 na pewno  ta  dzisiejsza połechce Wasze kubki smakowe:)




Jabłko kroimy na grubsze plastry razem ze skorka.
Układamy w ceramicznych miseczkach takich
 do Creme  brulee i posypujemy cynamonem.
Na wierz posypujemy  kruszonka orzechowa. 

Piec ok 20 min w temp 200st
Można posypać cukrem pudrem przed podaniem.

Kruszonka

ok 1 łyżka masła 
ok  1.5 łyżki cukru
ok  1 łyżka maki
orzechy włoskie posiekane
(wedle uznania)

Proporcje podaje określając "około" gdyż, w tym przypadku nie trzymałam  się konkretnych przepisów i proporcji po prostu  spontanicznie i na tzw oko przygotowałam  potrzebna ilosc:).
Jeśli nie czujcie się na silach i potrzebujecie konkretnych proporcji oczywiscie  stosujcie się do  takowych,lub bawcie się i eksperymentujcie:)to nawet  wskazane w kuchni:)

Smacznego!




20 komentarzy:

  1. Bardzo mnie przekonuje ta wariacja na temat jabłek, oj bardzo! To chyba moje ulubione owoce, zachwycają smakiem w każdym wydaniu ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dziękuje ,ciesze się ze trafiłam w twoje smaki:), polecam przepis do wypróbowania.Pozdrawiam

      Usuń
  2. połączenie jabłka i orzecha jest boskie!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. potwierdzam:)jabłko z orzechem tworzą smaczna kompozycje smakową

      Usuń
  3. Uwielbiam crumble - za to, że jest cudownie proste i szybkie w przygotowaniu, a smakuje nieziemsko :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. oj tak ,i można poszaleć ze smakami i aromatami::)

      Usuń
  4. Wyglada pyszniutko, tez mam ostatnio faze na wariacje jablkowe:-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Chyba zrobię sobie , mąż w domu to i będzie można rozpieszczać podniebienie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. och koniecznie bo pyszne jest:)Pozdrawiam

      Usuń
  6. Do mnie trafiają obie wersje:) Genialnie pyszne i proste:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ciesze się bardzo ,dziękuje i pozdrawiam

      Usuń
  7. ...a ja się częstuję, dziękuję!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. a proszę proszę się częstować:)Pozdrawiam

      Usuń
  8. ale pyszności i jakie piękne zdjęcia. WOW!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dziękuje Żanetko :)Pozdrawiam serdecznie

      Usuń
  9. ale bym zjadła :) Wyglądają mega apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dziękuje ślicznie:)Polecam smaczny i szybki deser:)

      Usuń
  10. Jabłka pod wszelką postacią uwielbiam!

    OdpowiedzUsuń