26 maj 2014

Włoska granita z melona z syropem miętowym i czekoladą


Witajcie :)
Dziś mam dla Was pyszny,lekki i orzeźwiający deser.
Idealny w upalne dni świetnie chłodzi jak i spełnia funkcje słodkiego popołudniowego dodatku do kawy:)dzięki dodaniu czekoladowego sosu:)




1Honing melon
syrop miętowy Plein Sud -wedle uznania

 Melona wydrążyłam zblendowałam z syropem.
Przelałam do pojemnika i włożyłam do zamrażalki,co jakiś czas mieszałam powstałe kryształki lodu.


Sos czekoladowy 
1 łyżeczka masła
2-3 łyżki mleka
łyżka cukru
2 łyżeczki kakao
Wszystko rozgrzewam i łącze. 

Smacznego!

7 komentarzy:

  1. Ja oszaleję z tymi Twoimi przepisami :))

    OdpowiedzUsuń
  2. smakowitości :) deser idealny na upał :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jak to pięknie wygląda, aż czuje się orzeźwiona od samego patrzenia :)

    OdpowiedzUsuń
  4. wooow! ależ pięknie się prezentuje!

    OdpowiedzUsuń
  5. Ależ świetnie wygląda!! Piękne zdjęcia;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ależ ma kolor! Super wygląda :)

    OdpowiedzUsuń