14 cze 2014

Tagliatelle szpinakowe z sosem śmietanowo-kurkowym


Witajcie :)
Kochani rozpoczął się czas I Komunii Świętej.
Pracy jest mnóstwo,jednak w miarę możliwości postaram się robić wpisy:).
 Już niedługo zapraszam Was na foto relacje z shooting´u komunijnego,jesli obserwujecie mnie na fanpage`u Fb mogliscie  podgejrzec prace P.fotografa Dar1930 w Atelier. 
Tym czasem mam dla Was danie Kuchni włoskiej,
która jest jedną z moich ulubionych:)



 Tagliatelle szpinakowe z sosem śmietanowo- kurkowym.
 "Squisito, czyli znakomity!
Tagliatelle gotuje w osolonej wodzie  al`dente
sos śmietanowy 
baza beszamel(masło mąka ,mleko)
-smietanka do gotowania
-pieprz biały,sol,
odrobina białego wina
-kurki duszone na maśle klarowanym z posiekaną szalotką
-odrobina parmezanu 
-natka pietruszki lub oregano.

 Smacznego!

2 komentarze: