22 cze 2014

Crumble truskawkowe z orzechami.

Witajcie:)
U mnie cały czas jeszcze truskawkowo,moje ukochane sezonowe owoce którymi próbuje się najeść zanim znikną i których nigdy nie mam dość.
Szczerze od dłuższego czasu żyje truskawkami :)
truskawki na śniadanie truskawki na deser i na kolacje:)
Zjadam je tak po prostu same.



 Dla Was mam propozycje  na szybki letni deser do którego możemy wykorzystać każde ulubione owoce. 
 I jak to jest w życiu najprostsze rzeczy zawsze się sprawdzają.
 


Owoce odszypułkować umyć.Większe sztuki podzielić na pół
Idealna kruszonka to  odpowiednie proporcje 2 części mąki i po 1 części masła i cukru:)Moja nigdy nie jest co do grama;) a to dlatego że, przygotowuje ja na wyczucie w palcach i na "oko" i zawsze wychodzi pyszna:)
kruszonka
50g mąki
25g cukru
25g masła
orzechy włoskie na wierzch


Owoce wykładam w naczyniu posypuje kruszon,jeśli lubicie więcej możecie owoce przykryć szczodrze:).
Ja z racji że, ograniczam kalorie użyłam tylko trochę kruszonki.
Wierzch posypuje posiekanymi orzechami i zapiekam do momentu aż kruszonka się zrumieni jest to ok 15min w 180st.

 Smacznego!



9 komentarzy:

  1. O Matko!!! Aśka!!! Miej litość nad moimi śliniankami :) Serdeczności przesyłam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. :)wybacz Olimpio,nie masz wyjscia koniecznie musisz przygotowac:),pozdrawiam serdecznie :)

      Usuń
  2. Śliczna prezentacja! Wcale mnie nie dziwi ta truskawkowa fascynacja, bo ostatnio sama jej się poddaję :)))

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszności, już czuję smak tej zapiekanki, cudnie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Piękna i apetyczna prezentacja :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Twoje zdjęcia są rewelacyjne, wszystko takie piękne i pyszne z pewnością

    OdpowiedzUsuń