Witajcie:)
W związku z tym że, właśnie mamy czas na gruszki, które królują wśród jesiennych owoców bogactwem odmian i ilością na sklepowych warzywniakach, nie moglam przejść obojętnie obok nich.
Przygotowałam sycące danie śniadaniowe, ktore może być też pysznym deserem na podwieczorek
Potrzebujemy
Gruszki -u mnie gruszki Williams
kaszka manna
mleko
brązowy cukier
esencja waniliowa
wykorzystałam tez palnik kuchenny
polecam przydatna rzecz w kuchni
można kupić TU
Kuchenprofi Palnik do Creme Brulee plus 4 miseczki
1. Gotujemy kaszkę jak zwykle na mleku,dodałam kilka kropli esencji waniliowej.
2.Na patelni rozgrzać łyżeczkę cukru z odrobina wody,polówki gruszki smażyć (karmelizować) ostrożnie by nie spalić cukru.
Ja dodatkowo użyłam palnika kuchennego na sam koniec.
łatwiej jest kontrolować stopień karmelizacji .
3.Dodałam też na sam koniec na gruszkę
grubo pokruszony
i użyłam delikatnie palnika.
Smacznego!
mniam
OdpowiedzUsuńtakiej wersji kaszki manny jeszcze nie jadałam
Aniu to koniecznie spróbuj pyszne:)
Usuńrobię kocham te smaki
OdpowiedzUsuń:)smacznego:)
Usuńpierwsza klasa :)! u mnie również gruszka :)
OdpowiedzUsuńdziękuje:) Teraz jest najlepszy czas by się nimi nasycić:)
UsuńMuszę kiedyś spróbować, bardzo lubię takie desery :)
OdpowiedzUsuń:)ja wciągnęłam na śniadanko syte ,trzymało mnie długo,tak ze na obiad zjadłam tylko brokuła:)
UsuńCudo:-) Uwielbiam gruszki! Jak pieknie je podalas Asiu:-)
OdpowiedzUsuńdziękuje :)
UsuńFantastyczny pomysł;)
OdpowiedzUsuń:)dziękuje ślicznie.
UsuńAleż to smakowicie wygląda...
OdpowiedzUsuńpycha! jeszcze nie jadłam gruszek w tym sezonie, muszę nadrobić :)
OdpowiedzUsuńSmak musi być ciekawy ;). Jutrzejsze śniadanie już zaplanowane! :)
OdpowiedzUsuńo kurczę! rewelacja :D
OdpowiedzUsuńair jordan
OdpowiedzUsuńsupreme hoodie
cheap jordans
yeezy 380
curry shoes
curry shoes
jordan 6
yeezy
yeezy supply
goyard