Witam kochani
Dziś mam dla Was propozycje na kluseczki w Niemczech zwane Spätzle
podawane są z serem ze skwarkami z kiszona kapusta czasami tez na słodko i ta właśnie wersja na słodko najbardziej mi smakuje:).
Sam przepis na typowe spätzle zmodyfikowałam,rożni się od oryginalnego, co nie zmieniło faktu że, są pyszne:)
Użyłam
200g musu z dyni pieczonej
200g ugotowanych ziemniaków
przeciśniętych przez praskę
make pszenna opcjonalnie.
1 jajo
sol
Ciasto uformowlam na blacie w rulon i nożem kroiłam małe kluski,ugotowałam w osolonej wodzie.
sos karmelowy
1. Polówki gruszki usmażyłam na patelni w łyżce cukru i odrobinie wody do czasu gdy zrobił się karmel.
2. Tak samo kameralizowałam orzechy włoskie.
3.Wszystko wyłożyłam z patelni i dolałam do karmelu śmietanki 30% -powstał sos który delikatnie poperfumowałam uzylam miąższu ze świeżej wanilii
4. Ugotowane kluski zucilam na sos na patelnie chwile podsmażyłam i wyłożyłam na talerz.
5. dodałam karmelizowane dodatki
posypałam brązowym cukrem grubo pokruszonym w moździerzu .
Mniami, wyglądają smakowicie :)
OdpowiedzUsuńdziekuje:)Pozdrawiam
UsuńPyszne, pyszne i dodatek fantastyczny!:)
OdpowiedzUsuńKompozycja smakowa - mistrzostwo:) Delikatne kluski, dynia, karmel.....mniam:)
OdpowiedzUsuńmuszę koniecznie je zrobić :)
OdpowiedzUsuńcheap jordans
OdpowiedzUsuńkyrie 7 shoes
golden goose sneakers
jordan shoes
golden goose
hermes birkin
jordans shoes
supreme hoodie
bape clothing
golden goose
navigate to this website replica bags buy online website here Louis Vuitton Dolabuy read what he said Louis Vuitton fake Bags
OdpowiedzUsuń