21 sie 2015

Krewetki prosto z kutra na maśle z czosnkiem i pietruszką.

Witajcie:)
Wczorajsze popołudnie spędziłam nad naszym morzem północnym 
 w miejscowości Dangast
w oczekiwaniu na kuter do połowu krabów.




Uwierzcie ze warto było czekać:)Dla samego choć widoku o zachodzie słońca:)


Pan fotograf jest też smakoszem, dlatego zrobiłam mu dużą przyjemność  i kupiłam prosto z kutra świeżutkie Crangon crangon 

jest to
jadalny gatunek morskiej, drapieżnej krewetki z rodziny Crangonidae.

W Polsce posiada wiele nazw:
Garnela, Garnela pospolita, Krewetka piaskowa, Garnela właściwa, Garnela nakrapiana



   Prosto u kutra 1/2kg kg 10E 
  przygotowałam je na maśle z czosnkiem i pietruszką .

 Smacznego!



3 komentarze:

  1. Najlepsze danie na świecie! :))

    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. O tak:) świeżutkie i delikatne:)Pozdrawiam również

      Usuń
  2. Prosto i pysznie, takie krewetki lubię najbardziej :)

    OdpowiedzUsuń