witajcie kochani:)
Mam dla Was pyszna propozycje na smaczny i stosunkowo szybki obiad ,ja już swoją porcje zjadłam i za chwilkę uciekam do pracy.
Penne gotuje al dente,szparagi blanszuje ok 2-3 min w wodzie posolonej z odrobiną cukru,szparagi wtęnczas zachowują chrupkość i piękny kolor.
Sos serowy
Przygotowuje beszamel w którym rozgrzewam starty ulubiony ser
(u mnie to były końcówki serów które, mi zostały cheddar,Pecorino)
doprawiam grubo tłuczonym różowym pieprzem
Danie uzupełniają słodkie pomidorki koktajlowe i bazylia.
Podaje do tego tez oliwę extra virgin którą, polewamy sobie danie.
W razie koniecznosci dosalamy solą himalajską.
W razie koniecznosci dosalamy solą himalajską.
smacznego!
wygląda bardzo smacznie:)
OdpowiedzUsuńwygląda obłędnie:-) piękne zdjęcia!
OdpowiedzUsuńwspaniale kolorowo, aż się chce jeść:)
OdpowiedzUsuńkochana na bank zrobię to w najbliższych dniach. Już widzę niunię jak wcina ;))))))
OdpowiedzUsuńuwielbiam Twój blog :*
kreska
U mnie jeszcze szparagów nie widać w sklepach ale jeszcze trochę i bedą :)
OdpowiedzUsuń