Witajcie :)
Po szaleństwie pączkowym przyszedł czas na coś świeżego
Jesienią robiłam gruszki w zalewie,a raczej syropie imbirowym.
Doskonały dodatek do ciast i deserów.
Przy okazji wiosennych porządkow wpadł mi w ręce ostatni słoiczek,przygotowałam więc szybki deser do codziennej zielonej herbatki.
Na słoik 500ml
2 gruszki Williams
1 szklanka wody
1 szklanka cukru
1cm korzenia imbiru
1-2 goździki
W garnuszku gotuje wodę z cukrem i imbirem do momentu gdy cukier sie rozpusci.
Mieszając do uzyskania lekkiego syropu.
Obrane ze skorki gruszki wkładam do wyparzonych słoikow zalewam zalewą i zakręcam.
Odstawiam słoiki do gory dnem do wystygnięcia.
Przed podaniem gruszki obtaczam ją w uprażonych migdałach:)
Można zaszaleć i polać gruszkę czekoladą:)
Smacznego!
Doskonały dodatek do ciast i deserów.
Przy okazji wiosennych porządkow wpadł mi w ręce ostatni słoiczek,przygotowałam więc szybki deser do codziennej zielonej herbatki.
Na słoik 500ml
2 gruszki Williams
1 szklanka wody
1 szklanka cukru
1cm korzenia imbiru
1-2 goździki
W garnuszku gotuje wodę z cukrem i imbirem do momentu gdy cukier sie rozpusci.
Mieszając do uzyskania lekkiego syropu.
Obrane ze skorki gruszki wkładam do wyparzonych słoikow zalewam zalewą i zakręcam.
Odstawiam słoiki do gory dnem do wystygnięcia.
Przed podaniem gruszki obtaczam ją w uprażonych migdałach:)
Można zaszaleć i polać gruszkę czekoladą:)
Smacznego!
Przepiękne zdjęcia! A czajnik? No wspaniały!:)nie mogę oderwać oczu...
OdpowiedzUsuńświetnie wygląda:)
OdpowiedzUsuńPyszny deser - muszę go mieć:)
OdpowiedzUsuń