20 mar 2014

Penne z zielonymi szparagami w sosie serowym aromatyzowanym różowym pieprzem


witajcie kochani:)
Mam dla Was pyszna propozycje na smaczny i stosunkowo szybki obiad ,ja już swoją  porcje zjadłam  i za chwilkę uciekam do pracy.



Penne gotuje al dente,szparagi blanszuje ok 2-3 min w wodzie posolonej z odrobiną cukru,szparagi wtęnczas zachowują chrupkość i piękny kolor.
Sos serowy 
Przygotowuje  beszamel w którym rozgrzewam starty ulubiony ser
 (u mnie to były końcówki serów które, mi zostały cheddar,Pecorino)
doprawiam grubo tłuczonym różowym pieprzem
Danie uzupełniają słodkie pomidorki koktajlowe i bazylia.
Podaje do tego tez oliwę extra virgin którą, polewamy sobie danie.
W razie koniecznosci dosalamy solą himalajską.

smacznego!

5 komentarzy:

  1. wygląda obłędnie:-) piękne zdjęcia!

    OdpowiedzUsuń
  2. wspaniale kolorowo, aż się chce jeść:)

    OdpowiedzUsuń
  3. kochana na bank zrobię to w najbliższych dniach. Już widzę niunię jak wcina ;))))))
    uwielbiam Twój blog :*

    kreska

    OdpowiedzUsuń
  4. U mnie jeszcze szparagów nie widać w sklepach ale jeszcze trochę i bedą :)

    OdpowiedzUsuń