Witajcie kochani
Otrzymałam Nominacje do LAB od www.rozsmakujsiew.blogspot.com, bardzo sie ucieszyłam i od razu zabrałam sie za odpowiadanie na pytania:)
"Nominacja do Liebster Blog Award jest otrzymywana od innego blogera w ramach uznania za “dobrze wykonaną robotę”. Jest przyznawana dla blogów o mniejszej liczbie obserwatorów więc daje możliwość ich rozpowszechnienia. Po odebraniu nagrody należy odpowiedzieć na 11 pytań otrzymanych od osoby, która Cię nominowała. Następnie Ty nominujesz 11 osób (informujesz ich o tym) oraz zadajesz im 11 pytań. Nie wolno nominować bloga, który Cię nominował.”
- Jak wpadłaś/wpadłeś na pomysł prowadzenia bloga?
- Jak długo pasjonuje Cię gotowanie?
- Jaka kuchnia jest Twoją ulubioną?
- Pikantny czy łagodny?
- Z kim najbardziej lubisz gotować?
- Jaka jest Twoja ulubiona książka kucharska i dlaczego?
- Czy masz swojego mistrza kulinarnego, kto to taki?
- Czy Twoim marzeniem jest zwycięstwo w programie kulinarnym?
- Kto jest grupą docelową Twojego bloga?
- Który przepis z www.rozsmakujsiew.blogspot.com podoba Ci się najbardziej?
- Co było dla Ciebie największym wyzwaniem w kuchni?
moje odpowiedzi
1.Namowiła mnie inna blogerka:)
2.Kiedy gotowanie przerodziło się w pasje?,nie tak dawno,jakieś 15 lat ,choc jak mówi moja mama cyt:"mieszanie w garach mam w genach" po chrzestnym i babci z którą gotowałam od dzieciństwa .
3.Wychowałam się na polskiej ,tradycyjnej kuchni i ogólnie wiadomo ze, najlepsze dania to proste dania które jadło się w dzieciństwie.Teraz doceniam wszystkie kuchnie,mam swiadomosc ze,tak samo maja swoje zrodła są rowniez tradycyjne dla innych,ktos tez na nich się wychował...,Lubie kuchnie autentyczne z duszą.
4.Lubie trochę ostrości i nie lubię mdłych potraw , preferuje złoty srodek:)
5.Przyznam się lubię gotować sama,zamykam się w moim królestwie i oddaje się całkowicie gotowaniu .
Przygotowanie dan na większe przyjecie itp nie stanowi dla mnie problemu,jeśli tylko nikt mi nie "plączę się po kuchni":)
6.Sentyment mam do kuchnia Polska ,wyd Polskiego Wydawnictwa Gospodarczego w roku 1957,na niej uczyłam się podstaw ,inspiruje się ksiazką 365 obiadów Lucyna Swierczakiewiczowa.Uważam ją za duzy autorytet,dobrą starą szkole,wyprzedziła swoje czasy tym ze, zainicjowała dzisiejszy tryb życia promując zdrową dietę i ruch.
7.Maciej Kuroń który mocno związany był z tradycją ,domem jak sam opowiadał cyt: pasja gotowania zaraził go dziadek ,który robił najlepsze na swiecie Kiełbasy.Zaczął prowadzić swój program w 1998 a ja zaczełam gotować z nim:)
Moj dziadek tez robił najlepsze na swiecie wyroby masarskie:),robi je tez moj chrzestny tata i teraz ja:)
Jako anegdotka rodzinna istnieje moje wspomnienie z dziecinstwa ,gdy tata przywoził do domu połtusze wp kladł na stole a ja wtenczas całowałam swinkę w ryjek:)
8.Nie takiego marzenia nie mam:),gotuje z pasji,dla samej przyjemności gotowania i jeśli jestem sama usatysfakcjonowana z efektu końcowego daje mi to spełnienie.
Planuje i mam wizje jak to ma wygladac i takie ma byc:)
9.Blog jest zbiorem moich przepisów,autentycznych dan które gotuje na co dzień,jeśli ktos z nich korzysta bardzo mnie to cieszy
10.Sernik z orzeszkami i sosem toffi przykuł moją uwagę, uwielbiam serniki:)
11.Największym wyzwaniem w kuchni jest dla mnie gdy, przygotowuję kilka dan i muszę się z tym wszystkim pomiescic w malej kuchni:),dlatego
jak cos przygotowuję wolę to zrobić u siebie,pomijając fakt ze najlepiej gotuje się w kuchni którą się zna,pieczę w piekarniku który "wyczuwamy" itd.
Moje nominacje postaram sie podac w najblizszym czasie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz