Witajcie moi drodzy:)
To danie które bardzo często jadamy na obiad,
jest lekkie sycące i zdrowe.
Uwielbiam paprykę a taka pieczona jest rewelacyjna.
Dziki ryż jest bardzo smaczny, obok jasminowego jest to moj ulubiony ryż:)
Danie szybko sie przygotowuję ,także jest to idealna propozycja na szybki obiad.
Potrzebujemy
papryka czerwona
na 4 papryki 3/4 szklanki ryżu
1 cebule
100-150 g mięsa użyłam szynki wieprzowej zmielonej
1 ząbek czosnku
natkę pietruszki
sol himalajska i pieprz kolorowy do smaku
odrobinę ulubionego sera na wierzch
Gotuje wodę w garnuszku wsypuje ryż ,chwilkę gotuje i odstawiam pod przykryciem by spęczniał.
W tym czasie oczyszczam papryki,na patelni smaże pokrojona cebulkę na złoto dodaje mięso,obsmażam,przyprawiam pietruszką, czosnkiem solą i pieprzem,łącze
z ryżem i tak przygotowanym farszem wypełniam polówki papryk.Układam na blaszce,na wierzch posypuje serem i piekę ok 30minut w temp 180-200st.
Smacznego!
Wygląda pyyysznie;)
OdpowiedzUsuńbardzoo apetycznie mmm :))
OdpowiedzUsuńPyszności :)!
OdpowiedzUsuńpychotki :) uwielbiam faszerowane warzywa :)
OdpowiedzUsuńwygląda świetnie:)
OdpowiedzUsuńrobiłam kiedyś podobne ale bez sera spróbuję kochana ;))))
OdpowiedzUsuńsą pyszne mmmm
pozdrowionka kochana
uwielbiam paprykę, pyszności zrobiłaś:-)
OdpowiedzUsuńBaaaardzo apetycznie!
OdpowiedzUsuńMmmmmmmmm, wspaniałe danie :)
OdpowiedzUsuń