28 maj 2014

Lody jogurtowe, rabarbarowo-imbirowe i czekoladowe



Witajcie:)
Lody, kochają je dzieci i dorośli!
Co dzień mijam obok domu lodziarnie i jak tu nie myśleć o lodach?:)
Jednak by, z czystym sumieniem móc sie nimi zajadać do woli stwierdziłam że, zrobię je sama bez
dodatku kalorycznej  śmietany, czesto takiej, ktora z prawdziwą śmietaną nie ma za dużo wspólnego:(,cukru i boje się pomyśleć czego jeszcze:)
By uatrakcyjnić gałki lodów  można udekorować ciasteczkiem, wafelkiem itp,choć same są wystarczająco apetyczne:)







jogurt naturalny 0.5% tłuszczu
miód wielokwiatowy -wedle uznania 

lody rabarbarowe
mus rabarbarowy z imbirem

 lody czekoladowe

sosem czekoladowym 
z tego przepisu.
 plus odrobina kardamonu

Składniki łącze przy pomocy miksera, przelewam do pojemników i zamrażam.

 Smacznego!


3 komentarze:

  1. Akurat przed snem zajrzałam tutaj i co? I pyszności jak zwykle! Nie wiem, jak teraz zasnę :D
    Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  2. Mnie juz słó brakuje
    - zacznę Cie molestować o "catering z dostawą" :))

    OdpowiedzUsuń
  3. Asiu pyszny domowy sposób na lody :) bardzo mi się te połączenia smakowe podobają, choć z lodami to sobie muszę dać niestety spokój (oskrzela ;/ ) ale jak będę zdrowa wypróbuję :)
    Pozdrawiam cieplutko,
    Olinka - Smakowy Raj

    OdpowiedzUsuń