Witajcie :)
Jutro dzień dziecka:) a że, w każdym dorosłym kryje się dziecko,które kocha czekoladę;) przygotowałam kolejną wersje tych malutkich francuskich cudeniek:)
Na 21 makaroników
60g białek
65g zmielonych migdałów
110g cukru pudru
15g drobnego cukru
50g kakao ciemnego
1.Migdały zmielić jak najdrobniej się da,przesiać przez sito.
2.Wymieszać cukier puder z kakao w proszku i zmielonymi migdałami.
3.Ubić białko z odrobiną soli na sztywno dodać drobny cukier i ubijać dalej.Piana musi być błyszcząca.
4.Dodawać małymi porcjami zmielone migdały z cukrem pudrem do białka i
połączyć łopatką mieszając na okragło po ściankach miski.
5.Przygotować blaszkę z papierem lub wyłożyć na blachę mate silikonową
6.Masę włożyć w rękaw cukierniczy z okragłą tyłką i wyciskać porcje średnicy 3cm
7.Odstawić makaroniki do obeschnięcia 45min i nagrzać piekarnik do 150st
8.Piec 15min
krem
50g miękkiego masła
40g cukru pudru
50g kakao ciemnego
2 łyżki mleka
Smacznego!
Wyszły Ci idealne :)
OdpowiedzUsuńdziękuję:)
Usuńwyglądają nieziemsko ;)
OdpowiedzUsuń:)dziękuję,polecam
UsuńIDEALNE ! :)
OdpowiedzUsuńSą cudowne :)
dziękuję,koniecznie przygotuj!
UsuńGenialne! Muszę zainwestować w taką matę! :)
OdpowiedzUsuń