21 kwi 2013

RUSTYKALNY KREMOWY SERNIK Z WIŚNIĄ PERUWIAŃSKĄ

Kolejna odsłona sernika,  bardziej kremowy
 brak wyczuwalnych grudek twarogu, 
dosłownie jak śmietana
 fantastyczny dla sernikoholikow  idealny!


Tym razem użyłam  twarogu   homogenizowanego chudego-500g  
1/2 kostki masła
3 jajka
1/2 szklanki cukru 
1 budyń   śmietankowy
sok z polowy cytryny
1 cukier waniliowy   
 
MASA SEROWA
 Masło utarłam  na  puszysta masę z cukrem i żółtkami dodałam twaróg ,sok z cytryny ,cukier waniliowy,budyń i na sam koniec ubite białka.  
 
 CIASTO KRUCHE
 podawałam przy okazji sernika z żurawiną
 Do polowy ciasta  dodałam kakao i  zamrożone ciasto starłam  na wierzch.Dodałam kilka owoców  wiśni peruwiańskiej
Piekłam  ok 55min  w tem 180st
 
 Smacznego!

6 komentarzy:

  1. jaki gigant! :) super wyszedł!

    OdpowiedzUsuń
  2. ja już sama nie wiem co Ty będziesz piec i gotować jak się spotkamy ;))))

    OdpowiedzUsuń
  3. I nie wódź nas na pokuszenie, amen :)
    Zaś następne ciasto do testowania :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  5. Jaki wysoki, idealny :) Musiał smakować bosko :)

    OdpowiedzUsuń