3 mar 2013

SZPARAGI ZIELONE z JAJKIEM



Co rok o tej porze czekam na początek sezonu szparagowego szalu.
Po prostu uwielbiam szparagi w każdej postaci białe i zielone,zielone ugotowane al dente, mogę gryźć jak paluszki:)
 lub z jajkiem w rożnych wariacjach.
Białe szparagi ugotowane na miękko z sosem holenderskim  lub jako zupa krem  z pływającymi w niej samymi główkami tego smacznego warzywa
Sezon na szparagi uważam wiec za otwarty:) 


zaczynam od zielonych szparagów z jajkiem
 gotowanym na miękko 


jajkami  sadzonymi z szparagami
 Smacznego!
 

2 komentarze:

  1. pięknie podane, aż chce się zjeść:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zgadzam się z Justyną, pięknie podane! Takie śniadanko to ja mogłabym jeść codziennie! :)Pozdrawiam ciepło :)

    OdpowiedzUsuń