Co rok o tej porze czekam na początek sezonu szparagowego szalu.
Po prostu uwielbiam szparagi w każdej postaci białe i zielone,zielone ugotowane al dente, mogę gryźć jak paluszki:)
lub z jajkiem w rożnych wariacjach.
Białe szparagi ugotowane na miękko z sosem holenderskim lub jako zupa krem z pływającymi w niej samymi główkami tego smacznego warzywa
Po prostu uwielbiam szparagi w każdej postaci białe i zielone,zielone ugotowane al dente, mogę gryźć jak paluszki:)
lub z jajkiem w rożnych wariacjach.
Białe szparagi ugotowane na miękko z sosem holenderskim lub jako zupa krem z pływającymi w niej samymi główkami tego smacznego warzywa
Sezon na szparagi uważam wiec za otwarty:)
zaczynam od zielonych szparagów z jajkiem
gotowanym na miękko
i jajkami sadzonymi z szparagami
Smacznego!
pięknie podane, aż chce się zjeść:)
OdpowiedzUsuńZgadzam się z Justyną, pięknie podane! Takie śniadanko to ja mogłabym jeść codziennie! :)Pozdrawiam ciepło :)
OdpowiedzUsuń