Przyznam się, że uwielbiam pizze.
Ale nie kupuje, bo jestem taka Zosia Samosia co robi wszystko sama.
Ale nie kupuje, bo jestem taka Zosia Samosia co robi wszystko sama.
Bardzo często są to takie pizze resztkówki, jak ja je nazywam, ,bo nie lubię marnować i wyrzucać jedzenia.
Ciasto drożdżowe
0.5kg maki
40g drożdży
sol
ok pol szklanki wody
sos do pizzy
przecier pomidorowy
2 ząbki czosnku
tymianek
cebulka podsmażona
Dodatki jakie miałam to
salami ,pepperoni,czarne oliwki i ser zółty Gouda
wszystko wrzucam na ciasto i piekę ok 30min w temp 180st
Smacznego!
dzięki Asiunia za przepis. Nie ukrywam też lubię pizze ale nie kupuję bo raz się zraziłam ale wczoraj mi naszło i mówię do męża kupmy pizze (nie jadłam ponad 1,5roku) zamówiłam zjadłam kawałek i wyrzuciłam ..... nigdy więcej.
OdpowiedzUsuńMasz rację Asiu zrobię sama o!
czekam na wieści:)??jak smakowała?
Usuńoj ja też nie lubię ich kupować :) szkoda pieniędzy bo ta w domu wychodzi i taniej i lepsza :) przyznam, że w pizzerii jak mam zjeść to mam jakieś dziwne wyrzuty sumienia i opory bo znów za ta cenę to w domu upiekłabym więcej :) Asiu pizza przez Ciebie zrobiona wygląda pięknie i na pewno jest przepyszna, nie powinnam wchodzić tutaj tak późno bo aż zgłodniałam :)
OdpowiedzUsuń:)Wyrzuty sumienia to jedno a druga sprawa to nigdy nie wiadomo co nam na ta pizze położą:)W gastronomii rożne "cuda" się dzieją:)hihi a ja jakoś nie mam zaufania:)
Usuńooo pizza :) chyba zrobię :D
OdpowiedzUsuńfajnie, jak Olka zrobi to mnie poczęstuje :))))
OdpowiedzUsuńFajnie masz:)Pozdrawiam:)
Usuńlubię pizzę z dużą ilością składników. patrząc na to zdjęcie, od razu robię się głodna:) świetna:), pozdrawiam
OdpowiedzUsuńmoje smaki! wygląda niesamowicie apetycznie!
OdpowiedzUsuńAsiu a ciasto ci nie nasiaka sosem ? bo moj nawet jak jest gesty to moczy srodek i pozniej taki niedopieczony. jak to zrobic dobrze ?
OdpowiedzUsuńBardzo prosto:) podpiekam najpierw spod bez sosu i dodatków i dopiero taki podpieczony smaruje sosem, układam dodatki i dopiekam:)Pozdrawiam:)
Usuń