Witajcie:)
Danie inspirowane wakacjami,które spędziłam w Prowansji,choć mineło 2 miesiące od powrotu w dalszym ciągu widać ostatnie ślady opalenizny na skórze a z kuchni dochodzą zapachy Prowansji przez które przewijają się jej smaki i kolory.
Duszona cebula z miodem
2cebule pokrojone w krążki lub piórka
olej
1łyżka masła
1łyżka masła
2 figi
1 łyżka miodu
1 łyżeczka sosu balsamico
sól
zielony pieprz
zielony pieprz
tymianek
Cebule dusić na olelu, ,podlać delikatnie wodą,gdy będzie miękka doprawić sosem balsamico,miodem ,solą i pieprzem.
Dołożyć pokrojone figi,na koniec dodać masło i swieży tyminek.
Podawać z bagietką lub chlebem.
Smacznego!
Cebule dusić na olelu, ,podlać delikatnie wodą,gdy będzie miękka doprawić sosem balsamico,miodem ,solą i pieprzem.
Dołożyć pokrojone figi,na koniec dodać masło i swieży tyminek.
Podawać z bagietką lub chlebem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz