Bagietki 2 szt długości 35cm
Ciasto na
2 Bagietki długości 35cm
250g mąki pszennej
150g zakwasu chlebowego żytniego
100ml wody
150 ml mleka
2 łyżeczki masła
1 łyżeczka soli
pol łyżeczki cukru
Połączyć składniki ,wyrobić ciasto.Uformować bagietki i ułożyć na blaszce w papierze do pieczenia do wyrośnięcia.
Ostrym nożem porobić charakterystyczne nacięcia.
Na dno piekarnika wstawić pojemnik z wodą.Piec w temperaturze 230st ok 20min
Smacznego!
Wyglądają jak z najlepszej piekarni :)
OdpowiedzUsuńoch dziękuje gin za mile słowa,serdecznie polecam przepis:)
Usuńhttp://www.cruzroja.es/creforumvolint_en/user/profile/27951.page
OdpowiedzUsuńhttps://wacom.ccnsite.com/lindaesthe3df3/
https://pennlets.com/author/lindaesthetique/
https://community.cbr.com/member.php?92462-lindaesthetique
http://www.getzcope.com/forum/comments.php?DiscussionID=27783
https://forum.avscripts.net/member.php?30134-lindaesthetique
https://subrion.org/members/info/lindaesthetique.html
https://www.datanumen.com/forums/member.php/19285-lindaesthetique
https://www.coh2.org/user/31053/lindaesthetique
https://www.turnkeylinux.org/user/438658
Bagietki prezentują się obłędnie! Jeszcze cieplutkie wyobrażam sobie w połączeniu z szynka parmeńska tak jak tutaj https://rolinko.pl/tosty-z-szynka-iberyjska/. Od siebie dodałabym jeszcze rukolę, oraz oprószyć drobniuteńko skrojonym czosnkiem. Uwielbiam, uwielbia świeże chrupkie pieczywo, szkoda że nie mam okazji, aby często piec w domu.
OdpowiedzUsuń