Witajcie moi drodzy.
Dziś mam bardzo smaczna propozycje na rybkę:)
Przepis skomponowałam z myślą
o dzieciach,które nie bardzo lubią rybę na obiad.
Dziwi mnie zawsze to że, kupne paluszki rybne pałaszują bez zająknięcia:)
Dlatego przygotowałam domowe paluszki rybne,które nie dość ze są smaczniejsze od tych kupnych to mamy tez pewność co jedzą nasze pociechy:)
Ze specialną dedykacją
dla mojej wierniej czytelniczki :)
Mam nadzieje ze spelniłam oczekiwania:)mamy i paluszki rybne zasmakuja jej córeczce:)
Ze specialną dedykacją
dla mojej wierniej czytelniczki :)
Mam nadzieje ze spelniłam oczekiwania:)mamy i paluszki rybne zasmakuja jej córeczce:)
Na 30szt potrzebujemy
700g ryby np dorsz u mnie to był łosoś norweski
3łyżki stołowe cebulki prażonej
(ewentualnie szalotki zeszklonej na patelni)
1 żołtko
1 jajo
białko zużyjemy do panierki.
sol pieprz
maggi
ok 2 łyżki mąki
mleko opcjonalnie.
bułka tarta
przyprawa do ryb w skład której wchodzi
przyprawa do ryb w skład której wchodzi
pietruszka,kolendra,tymianek,oregano,papryka słodka,
Rybę mielimy razem z cebulka prażoną ,przyprawiamy dodajemy zołtko i dokładnie mieszamy.
Jeśli ryba jest mięsista ,dobrej jakosci i niewodnista nie potrzeba dodawac żadnych "zlepiaczy"po co ładowac bułkę czy makę ,wystarczy że,jest ona w warstwie panierki.
Wystarczy żołtko i dobre wyrobienie farszu w rekach.
Możemy wzbogacić farsz dodatkowo o swieżą natkę pietruszki a co za tym idzie w porcje witaminy C.
Piękne Ci wyszły! Ja też kiedyś takie robiłam dla dzieci:-)
OdpowiedzUsuń100% o niebo lepsze niż kupne, rewelacyjne :)
OdpowiedzUsuńdomowe zdecydowanie lepsze od kupnych, te kupne są straszne:)
OdpowiedzUsuńNa pewno o niebo smaczniejsze niż gotowce :)
OdpowiedzUsuńnie ma to jak swojej roboty paluszki rybne:) wyglądają pięknie:)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam: www.martawkuchni.blog.pl
mmmm wyglądają i zapewne smakują obłędnie pysznie. Ja na bank je zrobię mam już skopiowany przepis ;))))))
OdpowiedzUsuńŚciskam mocno :)
uwielbiam ryby, a domowe paluszki jeszcze bardziej:)
OdpowiedzUsuńŚwietne! Jestem pewna że wszystkim bardzo smakowały, szczególnie, że zrobiłaś je z łososia norweskiego który jest przepyszną rybką :)
OdpowiedzUsuń