Witajcie:)
Kolejna przejażdżka rowerkiem dla zdrowia:)i kolejny dzień pyszne danie z Kani.
(Sowa, Kania) -Czubajka Wyniosła -grzyb z rodziny pieczarkowatych.
Znacie te grzyby, jak je przyrządzacie?,bo u mnie w domu od dzieciństwa jak tylko udało się znaleźć sztukę wiadomym było że, będą smaczne kotlety panierowane-grzybowe:)
wczoraj była Zupa A`la flaczki
a dziś drugi sposób na kanie:)równie pyszny
Kania A`la Schabowy
wczoraj była Zupa A`la flaczki
a dziś drugi sposób na kanie:)równie pyszny
Kania A`la Schabowy
Potrzebujemy
jajko
sol i pieprz
masło
bułka tarta
i
SOWY
czym więcej tym lepiej:) ,bo jedna to na pewno się nie zaspokoicie :)
Poobiednia przejażdżka rowerem zaowocowała całkiem pokaźnym zbiorem:)
Kapelusze opłukuję pod bieżącą woda i daje im chwilkę ,by się odsączyły,nóżki można osuszyć.
Jajko roztrzepujemy z sola i pieprzem.
Kapelusze można namoczyć w mleku,niekoniecznie jednak:)
Kapelusze można namoczyć w mleku,niekoniecznie jednak:)
Dalej maczamy w jajku panierujemy w bułce tartej i smażymy na klarowanym maśle z obydwóch stron do momentu gdy, grzyb się przesmaży a bułka zrumieni się na złoto.
smak wakacji u babci i dziadka! :-) coś pysznego!
OdpowiedzUsuń:)zgadzam sie :)Pozdrawiam:)
UsuńCzasami smażymy tak grzybki, bardzo lubię ale różne, byle duze kapelusze miały :)
OdpowiedzUsuń:)my tez czasami jak mamy ochote na takie kotleciki grzybowe ,a nie ma kani to smazymy np boczniaki.
Usuńjak ja uwielbiam sowy
OdpowiedzUsuńw tym roku nie miałam okazji ich zjeść :(. Uwielbiam bardzo
KRESKA
golden goose
OdpowiedzUsuństone island outlet
curry 7 sour patch
kyrie 5 shoes
jordan shoes
jordan shoes
supreme t shirt
supreme clothing
curry 8
golden goose sneakers