16 cze 2013

PAPRYKI FASZEROWANE -DIETETYCZNIE

Znowu spędziłam trochę czasu w mojej   kuchni:)  kocham to mieszanie w garach i nic na to nie poradzę, jedynie to że, ostatnio  zmieniłam trochę to moje mieszanie na zdrowsza wersje:)
Dziś papryki faszerowane mięsem i pieczarkami.


Użyłam
1 filet z kurczaka duży
6 papryk kolorowych
6 pieczarek
1 cebule
pieprz 
sol
1 ząbek czosnku
gałązki rozmarynu i lawendy


mięso zmieliłam
pieczarki  z cebula obsmażyłam i tez zmieliłam.
doprawiłam farsz przyprawami i ziołami 
nafaszerowałam każdą z papryk,ułożyłam w brytfance skropiłam olejem i piekłam ok godzinki w 160-180
Najpierw w 160 st. pod folia i  następnie pól godzinki   zmieniłam  do 180 stopni i bez foli.

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz