Znowu spędziłam trochę czasu w mojej kuchni:) kocham to mieszanie w garach i nic na to nie poradzę, jedynie to że, ostatnio zmieniłam trochę to moje mieszanie na zdrowsza wersje:)
Dziś papryki faszerowane mięsem i pieczarkami.
Użyłam
1 filet z kurczaka duży
6 papryk kolorowych
6 pieczarek
1 cebule
pieprz
sol
1 ząbek czosnku
gałązki rozmarynu i lawendy
mięso zmieliłam
pieczarki z cebula obsmażyłam i tez zmieliłam.
doprawiłam farsz przyprawami i ziołami
nafaszerowałam każdą z papryk,ułożyłam w brytfance skropiłam olejem i piekłam ok godzinki w 160-180
Najpierw w 160 st. pod folia i następnie pól godzinki zmieniłam do 180 stopni i bez foli.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz