Witajcie kochani
Z okazji Światowego Dnia Chleba,
a obchodzimy go już 8 raz z kolei:)
upiekłam
piękny pachnący bochenek pysznego żytniego chleba na zakwasie ,z ziarnami słonecznika i siemienia lnianego.
To ten sam chleb który piekłam Tu
dodałam tylko ziarna.
Jest tak smaczny że, żadnego innego już nie chce:)
Chleb jest ciężki ,zbity i bardzo treściwy, jedna pajda takiego chlebka z masłem syci do pełna.
Piekę taki bochenek i wystarcza na cały tydzień i przy tym jest cały czas świeży i smaczny.
smacznego!
Uwielbiam takie chleby! Twój wyszedł Ci doskonale!
OdpowiedzUsuńdziękuje ślicznie,Pozdrawiam
UsuńJak on cudownie wygląda! Musi być bardzo smaczny! Kusisz aby zrobić sobie samemu :)
OdpowiedzUsuńkusze Kamilko kusze:) przekonaj się koniecznie sama, jak cudnie smakuje taki swój chlebek:)
UsuńWyglada pieknie, pachnial z pewnoscia nieziemsko:-) Uwielbiam chleby na zakwasie, innych juz nie jadam:-)
OdpowiedzUsuńoj tak zapach jest nieporównywalny z niczym innym:)
UsuńMiło poczytać i pomarzyć o takim Twoim chlebku. Tu gdzie jestem (w sanatorium) mają kiepskiego dostawcę. Chleb, który podano do śniadania, nie należał do smacznych. Brrrr
OdpowiedzUsuńOch dziękuje za mile słowa:),szkoda ze, w takim miejscu jak sanatorium jakość chleba ma wiele do życzenia:(,jednak mimo tego życzę udanego pobytu.Pozdrawiam
UsuńPiękny ten chleb, aż mi slinka cieknie:)
OdpowiedzUsuńdziękuje za mile słowa:)
UsuńZachwycam się zdjęciami! Piękne;)
OdpowiedzUsuń:)dziękuje w imieniu P.fotografa:)
Usuń