Witajcie:)
400g mąki
20 g drożdży
1 szklanka mleka
2 żółtka
100g masła
100g cukru
szczypta soli
Ciasto wyrabiamy rozwałkowujemy na prostokąt.Wykładamy masę serowa na środek 1/3,boki ciasta zakładamy na siebie przykrywając środek z serem.Dalej Odcinamy prostokąty,skręcamy końce i wykładamy na blaszkę.Smarujemy białkiem i posypujemy kruszonką.
Pieczemy 20-30min w temp 170-180
Ciasto wyrabiamy rozwałkowujemy na prostokąt.Wykładamy masę serowa na środek 1/3,boki ciasta zakładamy na siebie przykrywając środek z serem.Dalej Odcinamy prostokąty,skręcamy końce i wykładamy na blaszkę.Smarujemy białkiem i posypujemy kruszonką.
Pieczemy 20-30min w temp 170-180
ser
500g sera homogenizowanego
120 g cukru
50 g mączki ziemniaczanej
50 g wiórek kokosowych zmielonych na proszek
esencja waniliowa kilka kropli
kruszonka
200g mąki
100g cukru
100g masła zimnego
200g mąki
100g cukru
100g masła zimnego
lukier
100g cukru pudru
gorąca woda
Pieczemy 20-30min w temp 170-180
Smak dzieciństwa :)
OdpowiedzUsuńPycha!