Witajcie:)
Pavlova torcik bezowy tak delikatny zwiewny i słodki jak strój, taniec i sama rosyjska primabalerina Anna Pawłowa –na cześć której powstał ten klasyk.
Beza
6 białek
130g cukru pudru
8g mączki ziemniaczanej
1 łyżeczka octu 5%
szczypta soli
dodatkowo:
200ml śmietanki 36 %
truskawki lub inne ulubione owoce
Białka z sola ubić na sztywno ok 3min dodać cukier puder stopniowo i ponownie ubijać.
Następnie dodać sok z cytryny i ocet.Na sam koniec wsypać mączkę ziemniaczaną i krotko na szybkich obrotach połączyć z białkami.
Wyłożyć na papier do pieczenia i suszyć w piekarniku w temperaturze 100st 2.5 godziny
ale apetyczna :)
OdpowiedzUsuńZachwycająca! :)
OdpowiedzUsuńoch dziękuje:)
UsuńCudo!
OdpowiedzUsuńkyrie 4
OdpowiedzUsuńlebron james shoes
pg 1
hermes online
stephen curry shoes
goyard handbags
supreme
golden goose outlet
kd 10
off white clothing