13 maj 2014

Pieczarki faszerowane w koszyczkach z ciasta francuskiego


Witajcie :)

Propozycja na szybkie danie,które może być świetną przystawką jak  i daniem obiadowym czy smaczną kolacją.



12 pieczarek
1 pomidor
1 cebula
2-3 łyżki natki pietruszki
2 łyżki serka Philadelphia 
parmezan
pieprz sol
oregano



 Nóżki pieczarek oddzielam od kapeluszy
Na patelni obsmażam cebulkę i pokrojone drobno nóżki pieczarek. Dodaje  pokrojony w kostkę pomidor(bez skóry i pestek)
doprawiam pieprzem solą i natką pietruszki.
Wszystko na koniec łącze z serkiem philadelphia z szynką.
Formy na muffiny smaruje masłem i wysypuje  drobną  bułką  tartą
Z ciasta francuskiego wykrawam koła i wykładam nimi  foremki.Nakłuwam widelcem i piekę ok15-20min na złoto.
Pieczarki posypuje parmezanem i  zapiekam tez ok 10-15min . 
Mozna od razu piec razem. 


Ja piekłam osobno wtenczas pieczarka nie ginie w cieście a przystawka ładnie wysoko się prezentuje. 
Przed podaniem posypuje listkami oregano. 

 Smacznego!

1 komentarz: