Witajcie moi drodzy:)
Wykorzystałam ostatnią zamrożoną dynie, z której
wyszedł bardzo smaczny krem.
Przełożyłam nim cytrynowy biszkopt.
Biszkopt na formę 18cm
3 jaja
3 łyżki z czubkiem mąki pszennej
3 łyżki mąki z czubkiem mąki ziemniaczanej
6 łyżek cukru
sok z 1 cytryny plus skórka starta.
Białka ubijam na sztywno ,dodaje cukier, żółtka sok i skórkę z cytryny.
Następnie przesiewam mąke i delikatnie łącze przy użyciu łopatki.
Wylewam do formy i wstawiam do piekarnika nagrzanego na 180st na 30-40min
Krem
400ml Śmietanki do ubijania
100g musu z dyni pieczonej.
100g cukru pudru
likier pomarańczowy (wedle uznania)
skórka strata z 1 pomarańczy
poncz do biszkoptu
sok z pomaranczy
sok z cytryny
rum bialy
Smacznego!
Biszkopt na formę 18cm
3 jaja
3 łyżki z czubkiem mąki pszennej
3 łyżki mąki z czubkiem mąki ziemniaczanej
6 łyżek cukru
sok z 1 cytryny plus skórka starta.
Białka ubijam na sztywno ,dodaje cukier, żółtka sok i skórkę z cytryny.
Następnie przesiewam mąke i delikatnie łącze przy użyciu łopatki.
Wylewam do formy i wstawiam do piekarnika nagrzanego na 180st na 30-40min
Krem
400ml Śmietanki do ubijania
100g musu z dyni pieczonej.
100g cukru pudru
likier pomarańczowy (wedle uznania)
skórka strata z 1 pomarańczy
poncz do biszkoptu
sok z pomaranczy
sok z cytryny
rum bialy
Smacznego!
Baardzo ładne zdjęcia! Tort piękny, śliczny ma kolor :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do siebie :)
Boski! :)
OdpowiedzUsuńAle wspaniale wygląda, rzeczywiście bardzo słonecznie;))
OdpowiedzUsuńJest cudny, jak w egzotycznej kawiarni;)
OdpowiedzUsuńwygląda barrrrrrrrdzo apetycznie
OdpowiedzUsuńJak pieknie, wiosennie i kolorowo:-)
OdpowiedzUsuńSliczny kolor! i na pewno musi być smaczny! :)
OdpowiedzUsuńBoski kolor tortu!! :)
OdpowiedzUsuńale ładny! rzeczywiście słoneczny!
OdpowiedzUsuńprzepiekny! Ja caly czas pamietam ze najlepsze ciasto jakie jadlam wyszlo spod twojej reki (tort urodzinowy Agi ) :) pozdrawiam
OdpowiedzUsuń