19 mar 2014

SEZON SZPARAGOWY UWAŻAM ZA ROZPOCZĘTY


Witajcie kochani 
Jakiś czas temu zobaczyłam je na blogu pyszne kaprysy,i od razu pobiegłam do kuchni je zrobić :)

Farsz mięsno-kapuściany 
- 600 g mięsa mielonego
- 1/2 kapusty pekińskiej( uży
łam kapusty białej drobno poszatkowanej)
- 3 cebule
- 2 łyżki oleju
- po 1 łyżeczce bazylii, majeranku
- 2 łyżeczki papryki słodkiej
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 1 łyżeczka soli
- ok. 8 łyżek startego sera żółtego



 Już wtenczas wiedziałam że,będę je robić częściej i to różnymi innymi dodatkami.

Rozpoczął się sezon na szparagi więc, dziś
 Pide z szparagami
 które,będą królować w mojej kuchni na co dzień do końca sezonu.



Ciasto na 8szt
- 1 jajko
- 150 ml oleju(dalam oliwy)
- 150 g gęstego jogurtu naturalnego
- 250 ml letniej wody
- 7 g drożdży
- 600 g mąki
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka cukru

farsz
 cebulka smażona na złoto
szparagi (blanszowane)
pomidorki koktajlowe 
bazylia 
tymianek

 Smacznego!

3 komentarze: