Ta wersja łososia jak najbardziej na pierwsze wiosenne grillowanie:)
Do tego ziemniaczki z koperkiem i sos maślany
SOS
1-2 szalotki
1/2 szklanki wina białego wytrawnego
sol ,pieprz
1/2 kostki masła
cebulke pokroilam drobno ,zeszkliłam w odrobinie masla na patelni.
Podlałam winem, doprawiłam sola pieprzem.
Podlałam winem, doprawiłam sola pieprzem.
Zredukowałam wino i dołożyłam masło.
Smacznego!
takiego jeszcze nie jadłam, a wygląda przepysznie!!!
OdpowiedzUsuńZdrowe tluszcze:-)Pieknie i pysznie.
OdpowiedzUsuńa właśnie szukam pomysłu na jutrzejszego łososia! dzięki :)
OdpowiedzUsuńpolecam Ci również wypróbowanie tego przepisu:)http://asiawkuchni.blogspot.de/2013/04/osos-w-miesnym-paszczyku.html
Usuńmmm.... równie ciekawy :) będę tu do Ciebie częściej zaglądać!
UsuńWygląda tak apetycznie, że zaraz przyniosę widelec i będę jadła z monitora :)
OdpowiedzUsuńWygląda to super. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńŁososia grillowanego przyrządzam bardzo często ale ostatnio polubiłam nowy przepis https://mowisalmon.pl/przepisy/gulasz-z-lososiem-fasola-i-pomidorami/ Dużo warzyw sprawia, że można się najeść ale człowiek nie napcha się tak jak rybą z frytkami czy ziemniakami. Poleca wszystkim, zwłaszcza jeśli zwracasz uwagę żeby zdrowo się odżywiać!
OdpowiedzUsuń