Dzis na kolacje roladki z bakłażana grillowanego nadziewane sałatą , papryka otulone pyszna i aromatyczna szynka parmeńska
użyłam
- 1 bakłażan
- 200g szynki parmeńskiej plastry
- mix salat
- 1 paprykę czerwona słodką
- sos balsamiczny gesty
dresing
- 100g jogurtu naturalnego
- 1 łyżka ketchupu
- chili
Bakłażana pocięłam na plastry w wzdłuż
posolilam i odstawiłam na 15 min ,wylałam zebrany sok,i wypłukałam w zimnej wodzie plastry bakłażana,w ten sposób pozbywamy się jego goryczy.
Ręcznikami papierowymi obsuszyłam plastry
i grillowałam na patelni grillowej.
Na każdy przestudzony plaster bakłażana włożyłam kilka liści salaty , kawałek papryki i zawinęłam.
Następnie calosc zawinęłam w szynce parmeńskiej,
już na talerzu każdą roladkę polałam dresingiem
Smacznego!
Ale smakowitości:)
OdpowiedzUsuńilekroć wchodzę to myślę, że wiem, że nic nie umiem :D
OdpowiedzUsuńPrzepiękne zdjęcia :) A smak na pewno obłędny...
OdpowiedzUsuńwygląda fantastycznie jak w bardzo drogiej restauracji gdzie można podziwiać i szkoda jeść ;)
OdpowiedzUsuńjak się podszkolę to spróbuję zrobić ;)