Przepisu na pomidorowa która zna chyba każdy nie muszę specjalnie przedstawiać:),ale tym przepisem koniecznie muszę się z wami podzielić, Przyjechał do mnie razem z moim serdecznym kolega Klaudiuszem z Nadrenii północnej- Westfalii
Zaprosiłam Cia-Cie , bo tak pieszczotliwie mówimy na Klaudiusza:) do mojej kuchni na wspólne gotowanie,a ze okoliczności sprzyjały by zjeść ta zupkę zabraliśmy się za prace:)
W woku zarumieniliśmy
- 2 średniej wielkości cebule pokrojone w kostkę dodaliśmy
- 2 ząbki czosnku pokrojonego w kostkę,
- 1kg mięsa mielonego WP
smażyliśmy do momentu aż wyparuje cala woda z mięsa
Doprawiliśmy pieprzem ,sola i dodaliśmy ok
- 2 l sosu pomidorowego naturalnego.
- ok 0.5l bulionu woloweg0
Gdy zupa się zagotowała dolaliśmy
- Meksykański sos pomidorowy SANGRITA który nadal zupie ostrości , sos jest tez kwaśny dzięki temu zupa nabrała odpowiedniego smaku:)
Zupę można podać z
- grzankami
- ziemniakami
- świeża bagietka
My zjedliśmy z chlebem razowym
i przyznam ze postawiła mnie na nogi :)po nocnej zakrapianej imprezie:)
Smacznego!
Proponuje przygotować zupę dzień wcześniej:)
wtenczas nie będzie tak bolało stanie w kuchni z kacykiem:)
Specjalne podziękowania dla Klaudiusza:)
Cia-Cia dziękuje za wspólne gotowanie i smaczna zupe. Pozdrawiam i do szybkiego zobaczenia
do podziękowań dołącza się Dar1930
Asik, uwielbiam Twoją kuchnię :) weźmiesz mnie na przeszkolenie?? :)
OdpowiedzUsuńCiesze sie, ze moglem razem z Toba w kuchni poszalec. Ta zupe polecam kazdemu, kto na drugi dzien sie troszeczke zle czuje - stawia na nogi. Pomidorowa a jakzesz inna a zarazem ciekawa i szabka w gotowaniu.
OdpowiedzUsuńSmacznosci wszelakiej i najedzenia zycze. Cia-Cia ;D
wygląda na pyszną zupę
OdpowiedzUsuńpostaram się zrobić :D:D dam znać
Asia otwieraj biznes :D
OdpowiedzUsuńAsiu zupa wyglada bardzo zachecajaco, nigdy w takiej wersji nie jadlam pomidorowki. Z pewnoscia byla pyszna.
OdpowiedzUsuń