Witajcie:)
Święta zbliżają się dużymi krokami!
Pierwsze przygotowania już zrealizowane:ciasto na piernik nastawione, zakwas buraczany na barszcz już przelany do butelek, skorka pomarańczowa kandyzowana gotowa.
Do przygotowywania smaklołyków tych na Święta jeszcze musimy trochę poczekać a międzyczasie przygotowałam danie,które równie dobrze można przygotować na co dzień bez specjalnej okazji,
Pulled pork..
Wieprzowina rwana ,szarpana czy tez wyczesana. przygotowana metoda slowly at low czyli wolno i w niskiej temperaturze.
W praktyce potrzebujemy minimum 10h w temperaturze100st.
Pieke w rekawie do pieczenia.
Wieprzowina,która wykorzystujemy to łopatka lub karkówka marynowana cala dobę w sosie barbecue.
sos BBQ
100g koncentrat pomidorowy
50g Śliwki suszone wędzone
1 łyzka musztardy
2-3 zabki czosnku
1-2 cebule czerwone
papryka czerwona
Ale pysznie wygląda to mięso:)))) Takie kruche!
OdpowiedzUsuńO rany, ale ten post narobił mi ochoty na takie pyszne jedzonko. Wygląda bardzo apetycznie! ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie ;)
Mmm, uwielbiam... :) Aż się głodna zrobiłam :)
OdpowiedzUsuń