Witajcie :)
Witam Was serdecznie po długiej przerwie juz w Nowym Roku!
Dziś mam dla Was propozycje na bardzo prosty,szybki i smaczny sernik Raffaello,idealny dla wielbicieli kokosowych łakoci:)
na forme średnicy 18cm
spód:
100g ciasteczek zbożowych typu Lu Go lub belVita
1 łyżka zimnego masła.
Masa serowa:
750g sera użyłam niemieckiego:
Hofmolkerei Dehlwes Bio-Sahneschichtkäse 40% Fett
2 jajka żółtka + białka ubite
100g drobnego proszku migdałowego
100g wiórek kokosowych
100ml śmietanki 30%
100g cukru
50ml likieru Malibu
1 łyżka mączki ziemniaczanej
Forme wyłoży papierem do pieczenia.
Na spód wyłożyć połowe "piasku" z ciasteczek i delikatnie docisnąć do dna.
Składniki masy połączyć przy pomocy miksera ,na koniec przy użyciu łopatki połączyć ubite białka z masą serową.
Wyłożyć masę na spód pozostałą cześć "piasku" wysypać na wierzch.
Piec w temperaturze 170st 50 min
Przykryć wierzch papierem.
Po przestudzeniu posypać cukrem pudrem.
Smacznego!
100g drobnego proszku migdałowego
100g wiórek kokosowych
100ml śmietanki 30%
100g cukru
50ml likieru Malibu
1 łyżka mączki ziemniaczanej
Forme wyłoży papierem do pieczenia.
Na spód wyłożyć połowe "piasku" z ciasteczek i delikatnie docisnąć do dna.
Składniki masy połączyć przy pomocy miksera ,na koniec przy użyciu łopatki połączyć ubite białka z masą serową.
Wyłożyć masę na spód pozostałą cześć "piasku" wysypać na wierzch.
Piec w temperaturze 170st 50 min
Przykryć wierzch papierem.
Po przestudzeniu posypać cukrem pudrem.
Smacznego!
Prezentuje się przepysznie. Rafaello w takiej wersji nigdy nie jadłam, ale z chęcią wypróbuje :)
OdpowiedzUsuńNa pewno wypróbuję przepis. Moja rodzinka będzie wniebowzięta, bo wszyscy uwielbiamy serniki, a te z wiórkami są najlepsze. Pozdrawiam (:
OdpowiedzUsuńpyszności!
OdpowiedzUsuńWygląda zachwycająco, taki śnieżno-zimowy :)
OdpowiedzUsuńten sernik jest ... piękny!
OdpowiedzUsuń