Witajcie:)
Prosta,szybka i bardzo smaczna zupa krem,która może być elegancką przystawką do świątecznego obiadu:)
Potrzebujemy
1 seler ok 1kg
2 kwaśne jabłka bez skóry
2 łyżki syropu klonowego
sol
250ml Śmietanki słodkiej do gotowania7%
2 łyżki masła
pieprz cayenne
100g prażone migdały
Seler oczyszczam kroje w kostkę,tak samo jabłka.
Zalewam wodą i gotuje do miękkości.
Blenderem miksuje na krem.
Dodaje masło i śmietankę.Doprawiam do smaku syropem klonowym odrobiną soli.
Zalewam wodą i gotuje do miękkości.
Blenderem miksuje na krem.
Dodaje masło i śmietankę.Doprawiam do smaku syropem klonowym odrobiną soli.
ale ciekawy pomysł:) to musi być smaczne:)
OdpowiedzUsuń