Witajcie :)
Co zrobić z białkami które, zostały po pieczeniu pączkow?
Oczywiście bezy!
Lubicie?
to zasłodzimy sie pysznymi bezami:)
6 białek
125g cukru pudru
8g mączki ziemniaczanej
2 łyzki
1 łyzeczka octu 5%
Białka ubiłam na sztywno ok 3min ,dodałam cukier puder stopniowo i ponownie ubijałam.
Następnie dolałam ekstrakt i ocet na sam koniec wsypałam mączke ziemniaczaną i krotko na szybkich obrotach połączyłam z białkami.
pięknie wyglądają:)
OdpowiedzUsuńmiam :)
OdpowiedzUsuńzjadlabym....
OdpowiedzUsuńzjadlabym....
OdpowiedzUsuńuwielbiam, ale daaawno nie jadlam:-)
OdpowiedzUsuńPychaaa!
OdpowiedzUsuńAsiu prześliczne bezy Ci wyszły :) bardzo ładny kolorek :) Ciekawe czy też tak masz, że przy pieczeniu bezów chodzisz co chwilę sprawdzać, czy już są dobre. Zawsze z bratem tak sprawdzaliśmy, a potem jak już były wysuszone, to zostawało tylko kilka sztuk, bo resztę wcześniej zjedliśmy :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam słodko :)
hahhhahh dokladnie Olinko:)sprawdzajac wyjadam najpierw te, ktore sa "brzydsze" hihi:) jednak musze panowac nad tym by zostalo cos do zdjec:)a kolorek uzyskalam dzieki dodaniu esencji waniliowej na rumie:)Rowniez pozdrawiam :)
UsuńNastępnie dolałam ekstrakt i ocet na sam koniec wsypałam mączke ziemniaczaną i krotko na szybkich obrotach połączyłam z białkami.
OdpowiedzUsuńoversized cal king comforter ,
cover quilt ,