Witajcie:)
Dzisiaj mam chyba jakiś słabszy dzień i obiad był prosty i szybki:).
Zupa pomidorowa to jedna z najbardziej lubianych przez dzieci i nie tylko ,a wersji pomidorowej jest tyle ilu kucharzy:)
Wiadomo ze, poza sezonem gotujemy zupy z koncentratów,przecierów najlepiej gdy, są to takie domowe zaprawiane z tych właśnie sezonowych najsmaczniejszych i najbardziej bogatych w witaminy pomidorów.
W sezonie ,gdy pomidory są dostępne świeże dopiero co dojrzale z krzaków, szkoda było by ich nie wykorzystać do zupy.
My o tej porze zajadamy się pomidorami,które są daniem obiadowym,kolacja i zdrowa przekąską w trakcie oglądania filmu:)
Cale pomidory ze skorka upiekłam ,razem z papryka czerwona i cebula.
Wszystko zmiksowałam ,doprawiłam sola pieprzem bazylia i czosnkiem.
Jako bazę zupy wykorzystałam rosół z dnia poprzedniego-aromatyczny od świeżego lubczyku.
Fantastycznie podana, z pewnością równie pysznie smakuje :)
OdpowiedzUsuń