Kolejna moja propozycja na soczystego Łososia,
nie będę za dużo pisać tylko to co konieczne:)
Filet z łososia podzieliłam na porcje ,przyprawiłam sola morska i pieprzem roztartym w moździerzu.
Usmażyłam na klarowanym maśle.
Sos
2 łyżki masła
2 łyżki maki
śmietanka 30%
1/2 szklanki białego wina wytrawnego
(niekonieczne)
sol pieprz
sok z cytryny
W garnuszku łącze masło i make,dodaje wino,gdy wszystko się połączy dolewam śmietankę przyprawy i chwilkę gotuje
Dla zwiekszenia aromatu cytrynowego dokładam startej skorki z cytryny (koniecznie wyparzam cytrynę)
Smacznego!
Tak podanego łososia chyba jeszcze nie miałam okazji jeść i widzę, że prezentuje oraz zapowiada się bardzo smacznie. Ja także uwielbiam przyrządzać łososia wg. przepisów z https://mowisalmon.pl/przepisy/ i co najważniejsze to za każdym razem wychodzi on pysznie.
OdpowiedzUsuń