5 kwi 2013

ŁOSOŚ W MIĘSNYM PŁASZCZYKU :)

Połączenie   ryby z  mięsem ,co niektórym może wydać  się  co najmniej dziwnym:)pomysłem.
Zapewniam jednak, ze  tak  jak  sprawdziło się połączenie  mięsa z owocami  tak   ryba  z  mięsem ciekawie się komponuje :)
 Ta wersja  łososia jest  moim numerem  jeden. 


  
W moździerzu    rozgniotłam   sol   morska z pieprzem kolorowym  i posypałam z obydwóch stron rybę.
Posypałam  posiekanym koperkiem i owinęłam plastrami boczku wędzonego.


 Smażyłam  na klarowanym  maśle,nie za długo by ryby nie wysuszyć,
boczek jest wysmażony , rumiany a rybka soczysta i aromatyczna:)

 Smacznego!
 

3 komentarze:

  1. Asiu to wyglada genialnie:-) A robie wlasnie po raz drugi oczyszczanie watroby i juz drugi dzien nic nie jem, wiec jak widze te zdjecia to umieram...:-)

    OdpowiedzUsuń
  2. dziś robiłam na obiad łososia i szukałam jakiejś fajnej inspiracji.. szkoda że dopiero teraz przeczytałam Twojego posta bo boczek mam w domu więc mogłam wykorzystać przepis ... ale co się odwlecze to nie uciecze :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam! koniecznie musisz spróbować jeśli jeszcze nie miałaś okazji:)

      Usuń