Co byście zrobili z czerstwa bułką, szpinakiem i jajem,ja dziś machnęłam kanapeczki
smakowały bosko :)
potrzebujemy
bułki
masło
czosnek wędzony
kilka plastrów ulubionej kiełbasy
szpinak
jaja
sol
1.Przygotowuje masło z czosnkiem ,rozcieram wszystko w moździerzu
2.szpinak świeży podsmażam krotko,
jeśli używamy mrożonego gotowego,wtenczas tylko rozgrzewamy i odcedzamy nadmiar wody.
3.bułki kroje w poprzek na kromki,i zapiekam w tosterze
4.Plasterki kiełbasy rumienie na patelni
5.Gdy przestygną smaruje masłem czosnkowym następnie nakładam szpinak i kiełbasę na wierzch kładę jajo sadzone.
można użyć oczywiscie zwykłego czosnku i boczku wędzonego w miejsce kiełbasy.
Smacznego!
Haha u mnie na blogu tez dzis szpinak:-) Uwielbiam szpinak i jaja w kazdej kombinacji, wiec takie kanapeczki chetnie bym schrupala:-)A czerstwy chlebek jest zdrowszy niz swiezy, wiec tez super:-)
OdpowiedzUsuń:)hahhah faktycznie szpinak dziś króluje widziałam i tez uwielbiam:)a taki chlebek można reanimować na wiele sposobów:) nawet na słodko:)hihiPozdrawiam
OdpowiedzUsuń