Witajcie:)
Wczoraj piekłam Piernik Staropolski z którego zostały mi obkrojone brzegi,wiec wykorzystałam je i zrobiłam świąteczną wersje trufli piernikowych:)
Użyłam
obkrojone brzegi od piernika z dodatkiem
garść orzechów włoskich
kilka daktyli
garść owoców Goji
3 łyżki czekolady gorzkiej
2 łyżki miodu
50ml rumu ciemnego
Po łyżeczce ekstraktu cynamonowego i waniliowego z zestawu ekstrakty do ciast
połączyłam z pozostałymi składnikami i uformowałam trufle.
Odstawiam do lodówki na min 2 h.
Białą czekoladę rozpuściłam w kąpieli wodnej i obtoczyłam każdą trufle w czekoladzie.
Trufle są aromatyczne bogate w bakalie a środek jest delikatnie ciągnący
Trufle są aromatyczne bogate w bakalie a środek jest delikatnie ciągnący
Smacznego!
piekne ;D takie proste a pewnie smakuje bosko. musze sprobowac ;)
OdpowiedzUsuńBardzo świąteczna i słodka propozycja;)
OdpowiedzUsuńPiekne i z pewnoscia przepyszne! Chetnie bym Ci kilka skradla:-) Buziaki!
OdpowiedzUsuńJakie pyszności, wizualnie wyglądają przecudownie wręcz :D
OdpowiedzUsuńWyglądają jak z ... katalogu :)
OdpowiedzUsuńJa piekłam na Święta babeczki, nie wyszły bosko, ale całkiem wporzo... praktyka czyni mistrza jak to mówią :)
Wszystkiego NAJ w Nowym Roku :)