Pewnie każdy ma swój sprawdzony i ulubiony sposób w jaki przyrządza bakłażana.
Ja uwielbiam grillowanego w rożnej postaci i z rożnymi dodatkami.
wstawiałam wersje z szynka TU
Często jest tak że, wykorzystuje to co aktualnie mam w lodówce i tak też zrobiłam tym razem -
wstawiałam wersje z szynka TU
Często jest tak że, wykorzystuje to co aktualnie mam w lodówce i tak też zrobiłam tym razem -
roladki na jeden kęs:)nadziane szpinakiem ,pieczarkami i pomidorem smaczna lekka kolacyjka:) tym razem po wegetariańsku:)
Bakłażan to takie warzywo ,które musimy
przygotować
do grillowania i pozbyć się goryczki ,którą bakłażan w sobie ma.
W tym celu pokrojone plastry bakłażana musimy posolić z obu stron i zostawić na ok 30min cała gorycz wyjdzie.
Nastepnie płuczemy w zimnej wodzie, spłukując dokładnie sok który, się wydobył z miąższu.
Tak przygotowany bakłażan grillowałam na patelni grillowej, tłuszcz jest zbędny , bakłażan chłonie go jak gąbka.
Szpinak doprawiłam czosnkiem
Pieczarki obsmażyłam u cebulka -zmieliłam na pastę i doprawiłam chilli
Plastry pomidora tez grillowałam .
Pozawijałam roladki- na plaster bakłażana po kolei wyłożyłam szpinak ,pastę pieczarkowa,pomidor grillowany i zawinęłam.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz