Ciasto miodowe ,przekładane masą budyniową
oblane gorzką czekoladą.
ciasto
Ciasto:
100 gram miękkiego masła,
2 łyżki miodu,
2 jajka,
250 gram cukru,
1 łyżeczka octu,
1 płaska łyżeczka sody,
600 gram mąki.
W garnku rozgrzać tłuszcz z cukrem i miodem,dodać
sodę i na taki ciepły dosypać mąke i jajka szybko mieszając zaparzyć ciasto.
Upiec 4 placki ok 5min 180st
Masa budyniowa
15dkg cukru
1/2l mleka
2lyzki mąki ziemniaczanej
2 łyżki mąki pszennej
1 cukier waniliowy
2 łyżki masła
ok 1ooml likieru waniliowego
Ugotować budyń do przestudzonego dołożyć likier
(niekoniecznie) , można dodać tez inny alkohol lub wcale nie dawać)
Smacznego!
Wygląda pysznie, mam ochotę na ten kawałeczek!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do siebie :)
Dziękuje Pozdrawiam i już biegnę :)
Usuńale smakołyk :) poproszę kawałeczek ...duuuuuży kawałeczek ;)
OdpowiedzUsuńProszę bardzo:)smacznego! i do tego kawusia na dobry początek dnia taki zestaw idealny:)Pozdrawiam
UsuńMniaaam, uwielbiam takie mocno orzechowe ciasta, i ten krem... pycha :) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuń:)krem jest nieziemski! zapewniam Pozdrawiam
UsuńZawsze na mikserze zwracam uwagę na ładne zdjęcia. Wygląda pysznie i na pewno lepiej smakuje, bo jest tu wszystko, co lubię ;)
OdpowiedzUsuńdziękuje serdecznie!rzeczywiście ciasto smakuje obłędnie:)Pozdrawiam
UsuńPyszności :) I te zdjęcia takie ładne, jasne :)
OdpowiedzUsuńOj Asiu jak Ty kusisz:-) Ciasto wyglada nieziemsko!
OdpowiedzUsuńo rajuśku, smacznie to wygląda. :)
OdpowiedzUsuńPyszne:)! Dla mnie dwa kawałki....proszę;)!
OdpowiedzUsuń