Kazdy chyba wie ze, ryby to samo zdrowie i co najmniej 2 razy w tygodniu powinno się je jadać.
Ja dziś miałam ochotę na pieczona rybkę,uwielbiam takie mięso jest soczyste i aromatyczne od ziół.
Ja dziś miałam ochotę na pieczona rybkę,uwielbiam takie mięso jest soczyste i aromatyczne od ziół.
Zapraszam na pstrąga pieczonego w ziołach z marchewka ,cytryna na liściach szpinaku
Pstrąga oczyściłam ,wymyłam w zimnej wodzie ,natarłam ziołami (pieprzem kolorowym ,pietruszka,i starta skorka z limonki,posypałam gruba sola morska )
Do wnetrza ryby włożyłam plastry cytryny i marchewki
Skropiłam rybę oliwa ,
zawinęłam w folie aluminiowa i upiekłam,
(podałam na świeżych liściach szpinaku )
Gdy ryba się piekła ugotowałam ziemniaki i sałatkę z kopru włoskiego
2 szt Fenkułu-czyli kopru włoskiego pokroiłam w plastry grubości ok 1 cm podsmażyłam tak by się zrumienił na maśle dodałam pol szklanki białego wytrawnego wina
i ząbek czosnku ,doprawiłam sola i pieprzem
dusiłam pod przykryciem
Wylozylam na talerz skropilam sokiem z cytryny posypałam świeżą bazylia i zielonymi kocówkami z bulw fenkułu
Smacznego!
uwielbiam pieczonego pstrąga, twój wygląda zabójczo smacznie:d
OdpowiedzUsuńDziękuje ,tez uwielbiam a smakował niebiańsko:)Pozdrawiam Justynko
UsuńObiad idealny. Pychota :)
OdpowiedzUsuńw sam raz na moją dietę taki pyszny obiadek :)
OdpowiedzUsuńcudowny obiad! ryby mogłabym jeść codziennie i na każdy posiłek :))
OdpowiedzUsuńPiękny blog, wspaniałe dania :)
OdpowiedzUsuńFenkuł duszony na maśle w białym winie - rewelacja !
Pozdrawiam !