22 lut 2013

Black & White

Dzis   proponuje coś innego,może  nie jest to nic odkrywczego, bo przecież biel i czerń   sa klasyka  we wszystkim co nas otacza.



Inspirując się stylem 
Black & White
proponuje  pierożki z białym serem z nuta wanilii i czarnymi owocami jeżyny.




I  zapewniam ze dzisiejsze danie nie jest  odzwierciedleniem    mojego stanu  emocjonalnego  czy  dzisiejszego poczucia humoru 
to tylko odezwała się moja  artystyczna  dusza:)


1 ciasto 
2 szklanki maki
ok 1/2 szklanki wody zimnej 
szczypta soli
Barwnik cukierniczy 

Rozwałkowałam ciasto jak na normalne pierogi  powycinałam kola


 
 2 farsz
 ser biały -200g
2-3 krople ekstraktu waniliowego-lub cukier waniliowy

Posklejałam  i ugotowałam



3.do polania 
roztopione masło
cukier puder , lub lukier


 food design


Smacznego!

8 komentarzy:

  1. Pomysłowe danie ;)
    A te serduszka na przystawki, baaardzo mi się spodobały. Mogłabyś dać znać, gdzie takie można zakupić?:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. witaj:) dziękuje ze mnie odwiedziłaś,a serduszka kupiłam w Niemczech tu mieszkam:),ale może w Polsce można tez dostać w którymś ze sklepów z wyposażeniem kuchennym?Pozdrawiam

      Usuń
  2. Ciekawi mnie jak smakuje, nawet fajnie tak ciemno na jasnym talerzu :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pierożki smakują identycznie jak z normalnego ciasta jasnego,barwnik jaki użyłam to naturalny barwnik z węgla,nie zmienił smaku i był niewyczuwalny.A efekt intrygujący prawda:)

      Usuń
  3. Efekt bardzo intrygujący! Gratuluję pomysłu.

    OdpowiedzUsuń