Hej hej kochani:)
W końcu znalazłam chwilkę by usiąść i Wam napisać przepis na smaczna rybkę:).
Często przygotowuje rybę, raz ja grilluje ,kolejnym razem piekę. Jednak po jakimś czasie i te pyszne wersje mi się przejadły:)
Myśląc już po woli o świętach
przy okazji przygotowywania ciasta na piernik staropolski długo dojrzewający, przygotowałam rybkę:)
Piernik już stoi w kamiennym garnku w lodówce:)
Rybkę polecam Wam jako alternatywę dla ryby po grecku,którą również bardzo lubię.
Uwielbiam tez zmieniać smaki tradycyjnych potraw i tworzyć ich nowe wersje:),wiec przygotowalam rybę w wersji egzotycznej:).
Lubie w daniach pikantną nutę papryczki chilli,
aromat świeżego imbiru a to wszystko koniecznie podlane sosem sojowym i delikatnie poperfumowane aromatyczna kolendrą
Głębi aromatu dodaje trawa cytrynowa,która wzbogaca
dodatkowo danie swoim egzotycznym aromatem tworząc z niej naprawdę danie egzotyczne:)